Stop kustbebouwing

Door Inez Flameling op 13 januari 2021

Een stop op toeristische kustbebouwing. Dit besluit neemt het PvdA-congres, later deze week, op voorstel van de Zeeuwse PvdA op in het verkiezingsprogramma. Initiatiefneemster Inez Flameling: “De kust komt steeds voller met villaparken. Het is wel genoeg geweest.” De PvdA heeft altijd steun gegeven aan de kustvisie die in Zeeland een stop zette op verder bebouwing langs de Noordzeekust. Maar voor de Grevelingen en de Oosterschelde liggen er nog plannen, en ook aan het Veerse Meer klinkt nog gehei. Daarbij wil ook Vlissingen, na het Nollebos, het Westduingebied ontwikkelen.

Zeeuwse kandidaat voor de Tweede Kamer Barbara Oomen: “Wij moeten onze prachtige kust lekker zo laten. Dat is het beste voor Zeeuwen, voor toeristen maar ook voor de natuur zelf.”

Op zondag 17 januari organiseert de PvdA van 16:00 tot 17:00 uur een bijeenkomst voor iedereen die zich zorgen maakt over de kustbebouwing, en de krachten wil bundelen. Zij zijn van harte welkom om, bijvoorbeeld na een lange strandwandeling, digitaal aan te sluiten. De Zoomlink is hier te vinden.

Inez Flameling

Inez Flameling

“Ik ben zeebioloog en woon al meer dan tien jaar met veel plezier op Noord-Beveland. De rust en ruimte zijn voor mij belangrijk. Waar anders kan je ’s ochtends je kinderen naar school brengen terwijl je langs de Oosterschelde fietst? Ik wil me graag inzetten voor het behoud van het open landschap, de bescherming van

Meer over Inez Flameling