Door Ralph van Hertum op 25 februari 2021

Spoorlijn Terneuzen-Gent dichtbij

De PvdA-Statenfractie is zeer blij met het tekenen van plannen voor het nieuwe spoor Terneuzen-Gent. Wij hebben in de afgelopen jaren vaak aandacht gevraagd voor een goederen- en passagiersverbinding tussen Zeeland en de Belgische stad en die droom komt bijna uit.

Al jaren wijst de PvdA op goede verbindingen tussen de Terneuzense haven en het Belgische achterland. Zo stelden wij vragen over de busverbinding, een goede Tractaatweg én een spoorverbinding. Het spoor zal eerst gericht zijn op het verplaatsen van goederen vanuit de Zeeuwse haven. Daarna moet passagiersvervoer ook mogelijk zijn.

Veel Terneuzenaren en studenten verplaatsen zich dagelijks van de Zeeuwse kust naar Oost-Vlaanderen. Om die verplaatsingen goed te organiseren, is een goede openbaar vervoersverbinding cruciaal.

Wij blijven de ontwikkelingen rondom het spoor Terneuzen-Gent op de voet volgen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum