Tolvrije Westerscheldetunnel

Door Ralph van Hertum op 17 december 2021

Afgelopen woensdag presenteerde Rutte IV het nieuwe regeerakkoord. Al snel werd duidelijk dat het regeerakkoord voor Zeeuwen een aantal teleurstellingen herbergt. Een daarvan is de passage op pagina 10. Die pagina geeft aan dat de regering het draaiboek voor een afgesproken tolvrije tunnel niet zal volgen.

Voor ons is dit erg teleurstellend. De indieners van deze motie willen zo snel mogelijk de Westerscheldetunnel tolvrij maken. Op initiatief van de Tweede Kamer en met veel lobbywerk van betrokken Zeeuwse partijen is een draaiboek voor de tolvrije tunnel opgesteld. Het is aan nieuwe kabinet om dit draaiboek stap voor stap uit te voeren.

De landelijke politici hebben veel gesproken over een andere bestuurscultuur. Ook de Tweede Kamer. Nu is het moment aangebroken waarop de Tweede Kamer in het geweer hoort te komen voor Zeeland. We dienen daarom een motie in, die uitspreekt dat de gewekte verwachtingen voor een tolvrije tunnel snel worden waargemaakt.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum