Door Ralph van Hertum op 4 september 2015

PvdA stelt vragen over OV-kaart voor MBO-jongeren

De PvdA Zeeland heeft bij gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) gevraagd naar mogelijkheden om alsnog de OV-kaart voor MBO-jongeren van zestien en zeventien jaar in te voeren. De PvdA maakt zich al jaren hard voor de komst van de OV-kaart. De politieke partij is blij dat de OV-kaart voor MBO-jongeren in 2017 een feit wordt, maar eerdere invoering zou wenselijk zijn.

De PvdA heeft op de site van Omroep Zeeland gelezen dat gedeputeerde Van der Maas spreekt over een fout van Den Haag om pas in 2017 de openbaar vervoerskaart voor MBO’ers van zestien en zeventien jaar in te voeren. De PvdA is het eens met de gedeputeerde. Verder geeft hij aan dat een som van 750.000 euro nodig is om de Zeeuwse MBO-leerlingen tot 2017 tegemoet te komen voor een openbaar vervoerskaart.

De PvdA ziet de lastige financiële positie van de provincie in en wil het geld uit Den Haag proberen te halen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum