Door Ralph van Hertum op 27 februari 2021

Jurylid bij V-Rede

Enthousiast, gepassioneerd en met overtuiging brachten twaalf middelbare scholieren hun V-Rede voor een betrokken jury. Deze week nam ik plaats in de jury om naar twaalf betogen te luisteren. Wat speelt bij middelbare scholieren, wat moet in de wereld veranderen? De jongeren hebben genoeg ideeën en een paar van hen droegen die ideeën uit.

De eerste V-Rede gaat over de situatie bij vluchtelingenkamp Moria. De tweede ook. Daarna komen het klimaat, het vervoer, de zorg, seksualisering en de Black Lives Matter-beweging aan bod. Retorische trucs worden afgewisseld met een samenhangend verhaal.

Mooi om als jurylid erbij te zijn. Mijn oproep is duidelijk: deze jongeren en alle andere jongeren moeten actief worden betrokken bij het Zeeuwse beleid. Geef hen een plek bij de digitale vergaderingen, geef hen een stem en geef hen een podium om hun mening te geven. Liever vandaag dan morgen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum