Door Ralph van Hertum op 5 februari 2016

Intercityverbinding met Schiphol

De PvdA vernam deze week het nieuws dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) de dienstregeling voor 2017 willen wijzigen. Dit roept in Zeeland veel reacties op. In onze ogen logisch en terecht. De afgelopen week hebben veel mensen aan ons gevraagd waarom de NS deze wijzigingen willen doorvoeren. We hebben ze verteld over een verandering op het Noord-Brabantse traject, maar de mensen haalden hun schouders op. “Maar wij zijn Zeeuwen, geen Brabanders”, zei er een.

Een ander wilde weten wat precies gaat veranderen. Waarop we uitlegden dat de pap nog niet gestort is. De mogelijke veranderingen zijn dat Zeeland zijn directe treinverbinding met de Randstad en vooral Schiphol verliest. Bovendien zou de trein vijf minuten langer stilstaan op station Roosendaal. Daarnaast komt de trein een kwartier later naar Zeeland. Dat betekent dat de trein in Middelburg rond het hele uur aankomt en in Goes rond kwart voor of kwart over het hele uur.

De NS kunnen de dienstregeling relatief eenvoudig wijzigen, maar dat eenvoudig wijzigen geldt niet voor de lesuren van Zeeuwse scholen, het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens en de busverbindingen in Zeeland. Het Zeeuwse openbaar vervoer en de lestijden van scholen zijn afgestemd op de treintijden. Het hele openbaar vervoernetwerk in Zeeland moet mogelijk op de schop. Wij zouden dit graag anders zien.

Statenlid Ralph van Hertum

Motie ‘Treinverbinding Schiphol’ (05-02-2016)

De motie werd ingediend door de PvdA, het CDA, de VVD, Zeeland Lokaal, de Partij voor Zeeland, de PVV, de SGP, de ChristenUnie en 50PLUS. De motie werd met algemene stemmen aangenomen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum