Grondexploitatie Waterdunen

Door Eddy Heerschop op 17 december 2021

De PvdA-fractie kan instemmen met de verlenging van de looptijd realisatiefase tot 30 september 2022, met de handhaving van het financiële kader #Waterdunen en het opheffen van de knip tussen uitvoering en beheer Waterdunen. Wij stemmen in met afsluiten van de grondexploitatie (GREX) Waterdunen.

De PvdA ziet een mooi eindresultaat van een opgave die voor Zeeuwse begrippen tegennatuurlijk aanvoelde. Water aan de binnenkant van de dijk voelt niet goed, maar als we nu kijken ligt daar een gebied van internationale allure. Iets om trots op te zijn en om uit te dragen naar de wereld om ons heen.

Waar Zeeuwse dijkwerkers wereldwijd bekend staan zijn het nu Zeeuwen die samen met de natuur werken aan de toekomst. Want wij Zeeuwen kunnen samen met de natuur werken aan bescherming van het achterland. Werken aan natuurherstel en tegelijk aan versterking van de recreatiesector.

Verantwoordelijk gedeputeerde Anita Pijpelink heeft recentelijk het westelijk deel van de voetpaden geopend. Wij zien haar in een lange rij van gedeputeerden die vasthoudend aan dit project gewerkt hebben. Ook zij verdienen onze complimenten.

Waterdunen is niet klaar met het afsluiten van de GREX. De ontwikkeling van de natuur gaat nog maar net beginnen. Oesters uit Groede, kruiden uit Waterdunen, vogels kijken, recreëren en uitdragen dat werken samen met de natuur mogelijk is.

Neem Provinciale Staten ook in de toekomst jaarlijks mee naar Waterdunen als plek waar Provinciale en Gedeputeerde Staten inspiratie kunnen opdoen. Er komen nog genoeg uitdagingen aan de Zeeuwse deur aankloppen.

Statenlid Eddy Heerschop

Eddy Heerschop

Eddy Heerschop

“Ik ben Eddy Heerschop. Geboren en getogen Vlissinger. Werkzaam in de Zeeuwse industrie. Ik wil mij gaan inzetten voor: – Een duurzamere economie. – Een provincie waar vakmensen, arbeidsmigranten, laag en hoog opgeleide Zeeuwen kunnen wonen en werken in een groene, gezonde en veilige omgeving. – Waar mensen zeker kunnen zijn van een fatsoenlijk inkomen,

Meer over Eddy Heerschop