Bouwen van woningen in Zeeland

Door Eddy Heerschop op 19 januari 2022

Veel Zeeuwen zijn op zoek naar een betaalbare woning. Landelijk heeft woningbouw voor heel veel mensen de eerste prioriteit. In het coalitieakkoord van de nieuw aangetreden regering staat de volgende zin: “We bouwen in heel Nederland, zowel binnen- als buitenstedelijk. We bouwen behalve in de 14 verstedelijkingsgebieden en in kansrijke spoor- en kanaalzones bij voorkeur bij bestaande infrastructuur en knooppunten. Bij nieuwbouw zijn de aanwezigheid van publieke voorzieningen, (OV-)infrastructuur en bescherming van natuur randvoorwaarden.”

Zeeland heeft een volwaardig spoor. Mede door de investeringen van de provincie is hier een vierbaans weg naar Vlaanderen en een openwaterverbinding naar Parijs. Bovendien beschikt Zeeland over de derde haven van Nederland. Naar onze mening voldoet Zeeland aan de voorwaarden die vermeld staan in de hiervoor geciteerde alinea uit het regeerakkoord.

Naar aanleiding hiervan hebben de PvdA-Statenleden Eddy Heerschop en Corina van der Vliet de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland gesteld:

1. Zien Gedeputeerde Staten ook de kans om samen met het Rijk te investeren in woningbouw in Zeeland?

2. Willen Gedeputeerde Staten samen met de Zeeuwse gemeenten gezamenlijk een voorstel voorbereiden en versturen naar de nieuwe minister voor Volkshuisvesting & Ruimtelijke Ordening (VRO)? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, waarom niet?

3. Zijn Gedeputeerde Staten bereid om op korte termijn in contact te treden met de nieuwe minister voor VRO en hem uit te nodigen voor een werkbezoek aan Zeeland om de Zeeuwse situatie uit te leggen?

Eddy Heerschop

Eddy Heerschop

“Ik ben Eddy Heerschop. Geboren en getogen Vlissinger. Werkzaam in de Zeeuwse industrie. Ik wil mij gaan inzetten voor: – Een duurzamere economie. – Een provincie waar vakmensen, arbeidsmigranten, laag en hoog opgeleide Zeeuwen kunnen wonen en werken in een groene, gezonde en veilige omgeving. – Waar mensen zeker kunnen zijn van een fatsoenlijk inkomen,

Meer over Eddy Heerschop