Nieuws

PvdA blij met extra geld voor buurtbussen

door Ralph van Hertum op 31 augustus 2016

De PvdA Statenfractie is blij dat gedeputeerde Harry van der Maas extra geld heeft vrijgemaakt voor de Zeeuwse buurtbussen. De PvdA vindt dat extra middelen nodig zijn om de buurtbussen overeind te houden en dit is een stap in de goede richting.

Statenlid Ralph van Hertum verwoordt: “We hebben in de commissie economie meermaals de problemen rond de buurtbus aangekaart. Van der Maas heeft de zorgen omtrent het voortbestaan van buurtbuslijnen in bijvoorbeeld de gemeenten Borselle, Hulst en Noord-Beveland meegenomen.”

“Een aantal buurtbusverenigingen kampen structureel met een tekort aan vrijwilligers. Doordat de provincie extra geld ter beschikking stelt, kunnen nieuwe chauffeurs worden gevonden. Onder andere via advertenties”, aldus Van Hertum. Verder wijst de PvdA erop dat het uitgangspunt van het Zeeuwse openbaar vervoer is dat alle kernen goed worden bediend, zodat de bereikbaarheid en leefbaarheid in Zeeland op peil blijft.

Van der Maas stelt voor het totale busvervoer 1,2 miljoen euro extra beschikbaar. Dat geld wordt onder andere besteed aan aanpassingen bij bushaltes en de buurtbussen.

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.