Burgercommissielid

Ron de Kort

“Ik ben Ron de Kort, 65 jaar jong, woonachtig in Vogelwaarde, gehuwd, 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Met beide benen in de samenleving door een keur aan vrijwilligerswerk.

Naast het voorzitterschap van de PvdA afdeling Hulst doe ik nog wat aan commissiewerk, geef uitvoering aan de ombudsfunctie en ondersteun de raadsfractie in Hulst. Ook ben ik lid van de cliëntenraad van ziekenhuis ZorgSaam, rijdt wekelijks op de buurtbus, ben lid van Overleg Platform Openbaar Vervoer (OPOV) Zeeland en ondersteun diverse mensen in Vogelwaarde met allerlei hulpvragen.

Mijn streven in het bestuur van het Waterschap is om de belangen van de burgers een stem te geven, waarbij de insteek moet zijn om de lasten acceptabel, eerlijk verdeeld en beheersbaar te houden. Mijn bijzondere aandacht gaat dus uit naar de financiën waarbij het doel moet zijn om de lasten voor de burgers onder het landelijk gemiddelde te krijgen.

Daarnaast moet fietsen in de polders aantrekkelijker worden gemaakt door deze meer autoluw te maken. Fietsen langs de zoute kant moet zoveel mogelijk worden, van ’t Zwin tot aan de Saeftinghe. Natuurgebieden moeten toegankelijk zijn. En meer aandacht ook voor de regionale waterkeringen.”