11 februari 2017

Politiek café: ‘Krimpen aan de Westerschelde’

Tweede Kamerlid Albert de Vries is de afgelopen jaren actief geweest op vele terreinen die gerelateerd zijn aan demografische transitie: krimp. Hij en de Terneuzense wethouder Cees Liefting nodigen iedereen van harte uit voor het Zeeuws-Vlaamse krimpcafé in Terneuzen. Albert de Vries: “De oplossing voor de krimpproblematiek verschilt per regio en niet voor ieder probleem is een Haagse oplossing. Juist deze problematiek los je op door regio’s extra mogelijkheden te geven en per regio te werken aan maatregelen die in dat gebied het beste werken. Zo werken wij aan echte oplossingen voor de krimpproblematiek. Zodat ook de regio’s langs de randen van ons land meeprofiteren van het economisch herstel.”

Het kleinste café in Terneuzen, De Paerdestal aan het Tuinpad 16&18, heeft ook het kleinste theaterzaaltje: Het Vestzaktheater. Op vrijdagmiddag 17 februari 2017 van 15:30 tot 17:30 uur zal daar het krimpcafé worden gehouden. ‘Krimpen aan de Westerschelde’ is het thema waarover met elkaar gesproken zal worden. Doel van deze bijeenkomst is om elkaar te informeren en met elkaar in debat te gaan over gevolgen en oplossingen van problemen van krimp.

Aan het krimpcafé zullen onder andere Robert de Ridder (l’escaut woonservice), Gerard Langeraert (coöperatie Primair Onderwijs Zeeland), Piet de Witte (Reynaertcollege Hulst), Dick van der Wouw (ZB│Planbureau), Ronald de Back (Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen), Rianne Vons (Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen), Levien Hamelink (scholengroep PROBAZ), Jan Lonink (burgemeester Terneuzen) en Frank Neefs (Zwincollege Oostburg) meedoen.

Om organisatorische redenen gaarne via ceesliefting@gmail.com aanmelden.