Marion Lippens nieuw Statenlid

Door Marion Lippens op 21 maart 2022

De PvdA Zeeland verwelkomt Marion Lippens uit Biervliet als nieuw Statenlid. Lippens neemt de vrijgevallen plek in van Corina van der Vliet-Hart, die maandag wereldkundig maakte per 1 april terug te treden als Statenlid.

Van der Vliet-Hart is vorige week verkozen als lid van de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. De inwoonster van Zierikzee wil het raadslidmaatschap en het Statenwerk niet combineren. Ze blikt in haar ontslagbrief aan de Commissaris van de Koning tevreden terug op drie jaar Statenlidmaatschap: “Wat heb ik een mooie tijd gehad als Statenlid! Het is een fijne en leerzame periode geweest. Mooi om een steentje bij te dragen aan Zeeland. Met voldoening en trots kijk ik op de afgelopen jaren terug.”

Lippens was de afgelopen drie jaar al commissielid in de Statencommissie Ruimte. Ze staat te trappelen om te beginnen als Statenlid: “Ik ben klaar voor het Statenlidmaatschap. Er is genoeg werk aan de winkel in Zeeland. Ik zet me graag in voor een mooier Zeeland.”

Op 1 april 2022 neemt Van der Vliet-Hart bij aanvang van de Statenvergadering afscheid. Lippens zal daarna meteen worden geïnstalleerd. Als reactie op wat de Zeeuws-Vlaamse het komende jaar wil doen antwoordt ze: “De Zeeuwse politiek dichter bij de mensen brengen en Zeeland wat roder kleuren.”

Marion Lippens

Marion Lippens

“Zorg, onderwijs, wonen, werk, de tunnel en het openbaar vervoer zijn belangrijke onderwerpen. Het begint met de omgeving waarin we wonen, werken, leven. De PvdA staat ervoor dat: • We leren omgaan met de gevolgen van een veranderend klimaat in land- en tuinbouw en (zoet)waterbeheersing. • Duurzaam betaalbaar is voor iedereen. • Er gewerkt wordt

Meer over Marion Lippens