Natuurlijk waren we als PvdA-GroenLinks fractie vertegenwoordigd. We liepen mee in de tocht. Er werd rugby gespeeld. De GroenLinks-Europarlementariër. Kim van Sparrentak was bij een speciale lunch aanwezig. De foto’s zijn van Benjamin van der Spek.

Zaterdag is het oudste evenement in Nederland rondom de regenbooggemeenschap en wordt al georganiseerd sinds de jaren 70. Roze Zaterdag werd op 17 juni 2023 voor het eerst in Zeeland gevierd. Op deze dag kleurde heel Goes alle kleuren van de regenboog maar vooral roze. Het was een feestje om te vieren dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Roze Zaterdag startte met een bijzondere Kerkdienst. Daarna liepen we met een hele groep PvdA-ers en GroenLinks-ers mee met de parade. Kim van Sparrentak, Europarlementariër van GroenLinks (o.a. focus op LHBTIQA+ rechten), Songül Mutluer, Tweede kamer lid van PvdA (o.a. discriminatie) en Marene Elgershuizen kandidaat Eerste kamer (o.a. vrouwen en LHBTIQA+ rechten, Roze Netwerk en PES) liepen met onze statenleden, burgemeester, wethouders, gemeenteraadsleden, fractieondersteuners, vrijwilligers en jongeren van DWARS, Jonge Socialisten en Linkse Zeeuwen mee.

Kim van Sparrentak organiseerde een lunchbijeenkomst rondom LHBTIQA+, Queer-rechten en activisme. Verschillende sprekers vertelden over hun strijd voor gelijkwaardigheid in Zeeland, Hongarije en het Europees Parlement. Ook stonden we met een PvdA-GroenLinks kraam op de informatiemarkt. Wat hebben we veel mooie mensen ontmoet en goede gesprekken gevoerd.

Daarna was het tijd voor feest met muziek en gezelligheid tot diep in de nacht. Het was een erg geslaagde dag. Hopelijk wordt er in de toekomst snel weer een Roze Zaterdag in Zeeland georganiseerd.

Voorafgaand aan Roze Zaterdag was er op vrijdag 16 juni een roze rugbytraining en -toernooi. Wij waren als enige politieke organisatie met elf enthousiaste GroenLinks-ers en PvdA-ers aanwezig. Onder onze deelnemers waren Marene Elgershuizen, Statenleden, gemeenteraadsleden, Linkse Zeeuwen en actieve vrijwilligers. Ze zette hun beste beentje voor tijdens de rugby en als supporters. Het was een leuke, leerzame en sportieve avond.

Hup Linkse Wolk Hup