Viering Internationale Vrouwendag 2019

Door Anita Pijpelink op 8 maart, van 13:30 tot 17:30, Oude Stadhuis aan de Markt in Middelburg | Oude Stadhuis aan de Markt in Middelburg

In 2019 vieren we dat vrouwen 100 jaar kiesrecht hebben. En wat is een mooier moment om dit te vieren dan op 8 maart, internationale vrouwendag. We nodigen daarom alle Zeeuwse vrouwen uit om op 8 maart bij deze viering aanwezig te zijn.

We nemen u op 8 maart mee in de geschiedenis van vrouwenkiesrecht in Zeeland, we geven een podium aan Zeeuwse vrouwen uit verschillende politieke rollen die hun tips en ervaringen delen. Vervolgens kijken we naar de toekomst met een College Tour en is er natuurlijk ruimte om te netwerken. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor een filmvoorstelling, de kiezersmarkt bezoeken en een tentoonstelling over de geschiedenis van de vrouw in de politiek bekijken. Kortom: dit mag u niet missen!

Bekijk hier het hele programma en side events en meld u aan!

Dit evenement wordt georganiseerd door La Donna è Mobile, Zeeuwse Soroptimist clubs, het Zeeuws Vrouwen Platform, Zeeuwse Topvrouwen en POLAR en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, UCR en Gemeente Middelburg.

Anita Pijpelink

Anita Pijpelink

Het coalitieakkoord voor de Statenperiode 2019-2023 heeft de titel Samen verschil maken. Anita Pijpelink: “Mijn ene overgrootvader was dijkwerker aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Mijn andere overgrootvader was een Axelse keuterboer. Beiden bouwden letterlijk met hun handen aan de toekomst van Zeeland. Net als mijn beide overgrootvaders stroop ik de mouwen op om verder te bouwen

Meer over Anita Pijpelink