9 september 2021

Wisseling fractievoorzitter PvdA Zeeland

Per vandaag is de 33-jarige Ralph van Hertum uit Goes fractievoorzitter van de provinciale PvdA fractie. Corina van der Vliet-Hart heeft de symbolische voorzittershamer overgedragen.

Van der Vliet: “Ik heb met plezier en toewijding invulling gegeven aan de rol van fractievoorzitter. Het was geen eenvoudige keuze om als fractievoorzitter te stoppen. Maar wel een bewuste.” Van der Vliet haar keuze is gebaseerd op een combinatie van persoonlijke ambities. Zo wil zij bij de PvdA Schouwen-Duiveland een actieve rol vervullen richting de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast vraagt haar recent opgerichte eigen bedrijf de nodige tijd en energie. Van der Vliet: “Dan komt er een moment waarop je een keuze maakt. Ook mijn dagen bestaan maar uit 24 uur.”

Van Hertum maakt al 6 jaar onderdeel uit van de provinciale fractie. Van Hertum: “Als fractie hebben we respect voor de keuze die Van der Vliet maakt en danken haar voor haar inzet. De fractie blijft zich, in dezelfde samenstelling en met dezelfde energie, inzetten voor de provincie Zeeland, maar dan met mij als fractievoorzitter. Ik ga deze uitdaging graag aan.”