Door Ralph van Hertum op 2 oktober 2015

Te gast bij de Terneuzense raad

Donderdagavond 1 oktober vond in Terneuzen een lange gemeenteraadsvergadering plaats. Het is voor de Zeeuwse PvdA-Statenfractie goed om te weten welke thema’s in de Zeeuwse gemeenten spelen en vooral waar de provincie Zeeland en de gemeenten met elkaar kunnen samenwerken.

In de gemeenteraad van Terneuzen kwamen verscheidene thema’s aan bod. Zo werd gesproken over de opvang van vluchtelingen, het TTIP-verdrag en een gemeentelijke bijdrage aan een bio-based project in de gemeente. Ook de coffeeshop, de aanpassingen aan een weg en woningbouw in Sluiskil stonden op de agenda.

De Zeeuwse Statenfractie vindt het belangrijk om contact te hebben met de PvdA-gemeenteraadsfracties. Niet alleen wil de Statenfractie weten wat in de gemeenten speelt, ook kunnen de raadsfracties en de Statenfractie elkaar ondersteunen en bevragen over actuele thema’s.

Statenlid Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum