Door Ralph van Hertum op 14 mei 2015

“Ik heb een uur om hulp geroepen en niemand kwam helpen”

Ralph van Hertum interviewde Geesje de Munck.

Kan je je even voorstellen?
Geesje de Munck. 80 jaar. Ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Nu woon ik in Goes. Ik heb mavo gevolgd en ben typiste geweest voor een accountant en advocaat. Na mijn werk ging ik vrijwilligerswerk doen. Wat een ander niet ziet, heb ik allang bekeken.

Wat vind je interessant aan de politiek?
Ik ben gek op de discussies van de politiek. Bijvoorbeeld over de zorg. Een paar weken geleden ben ik gevallen in de tuin. Ik heb een uur om hulp geroepen en niemand kwam helpen. Ze laten je aan je lot over. Pas na lange tijd kwam de buurjongen mij overeind helpen. De veranderingen in de zorg zijn zeer zorgelijk. Daar is niet goed over nagedacht. Die discussies over de zorg zijn interessant om te volgen.

Waarom ben je lid van de PvdA?
Door jou ben ik lid geworden. Je kwam langs en je doet goed je best voor de politiek. Het gaat om samenwerking en ik denk dat jij dat beseft.

Volg je de lokale politiek?
Nee, daar ben ik te oud voor geworden. Maar ik ben wel bewogen en betrokken bij de PvdA. Ik vind het leuk om de tijdschriften te krijgen.

Wat weet je van de provinciale politiek?
In de kranten lees je over ellende. De ene gunt de ander het brood in de mond niet. De Sloeweg is een voorbeeld van financiële ellende. Aan dat project zitten veel extra hoge kosten verbonden. Ze willen alles op hun manier doen, maar denken ze wel goed na over verkeersproblemen?

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
Het goede moet je onthouden en het slechte naast je neerleggen. Probeer positief te blijven in moeilijke tijden. In tijd van nood heb je elkaar nodig.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum