29 oktober 2013

‘Zin in Zeeland’

Zo’n zeventig Zeeuwse leden van de PvdA kwamen op zaterdag 26 oktober bijeen in Goes voor de tweede editie van dit jaar van ‘Zin in Zeeland’. De dag stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor het Europees Parlement. Tweede Kamerlid Albert de Vries was van de partij, evenals Hans Spekman en verschillende Zeeuwse PvdA-politici.

Om ledenwervers te bedanken had Hans Spekman een grote appeltaart bij zich – een belofte die hij anderhalf jaar geleden deed – want het aantal nieuwe leden van de PvdA in Zeeland is dit jaar flink gestegen. Vooral de afdelingen Goes, Vlissingen en Kapelle hadden stevig aan de weg getimmerd. Een speciale taart was er voor Ralph van Hertum die in zijn eentje tientallen nieuwe leden wist te werven.

Na dit feestelijk intermezzo trokken de deelnemers de wijken van Goes in om met bewoners in gesprek te gaan. Vanwege het mooie weer was een aantal bewoners erop uitgetrokken en daarom niet thuis, maar aan het einde van de rondgang waren ruim honderd inwoners van Goes gesproken. Aan de hand van deze gesprekken gaan de afdeling, raadsfractie en wethouder van de PvdA in Goes aan de slag.

De volgende editie van ‘Zin in Zeeland’ vindt plaats in juni 2014. Suggesties voor onderwerpen, thema’s, sprekers en locatie zijn van harte welkom via pspvda@zeelandnet.nl.

Lees het uitgebreide verslag van Bob van Schuylenburch hier: Verslag ‘Zin in Zeeland’ (oktober 2013)