Door Anita Pijpelink op 11 februari 2016

Zeeuwse viering Vrouwendag 2016

Dinsdag 8 maart 2016 vieren we in Zeeland op initiatief van de PvdA Internationale Vrouwendag. Een bijzondere dag die nog steeds een belangrijke rol speelt in de emancipatie van de vrouw. Het thema van deze 104de viering is ‘Geweld tegen vrouwen’. De viering vindt plaats in ’t Spiegeltheater aan de J.van Sprengerlaan 6 in Middelburg. Het begint om 19:00 uur met een inloop vanaf 18:45 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De avond wordt ingeleid door Barbara Oomen, dean van University College Roosevelt en professor Sociology of Human Rights. Zij bespreekt onder andere het werk van Congolese gynaecoloog Denis Mukwege aan wie dit jaar een Four Freedoms Award wordt uitgereikt.

Irma de Muijnck, manager van onder andere Veilige opvang Zeeland geeft een toelichting op de speech van geweldslachtoffer Emma Murphy. Irma de Muijnck geeft als changemaker aan hoe krachtig Connect & Act is in strijd tegen geweld tegen vrouwen.

Petra van der Pool licht de problematiek van geweld tegen vrouwen / huiselijk geweld toe. Zij heeft tools ontwikkeld en samen met de Dialoogtafel Goes eerder de dialoog ‘Ik worstel en kom boven’ georganiseerd. In groepen van 8 mensen wordt aan dialoogtafels het gesprek over geweld tegen vrouwen gevoerd onder leiding van Dialoogtafel Middelburg-Goes.

Onder leiding van Petra van der Pool wordt gezamenlijk een bijzondere dans geleerd die vrouwen over heel de wereld op deze bijzondere dag doen. De boodschap van de dans is dat we samen de wereld in beweging kunnen krijgen om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Aanmelden kan via pspvda@zeelandnet.nl en wordt om organisatorische redenen bijzonder op prijs gesteld. Wij hopen u 8 maart allen te mogen begroeten in Middelburg!

Uitnodiging Internationale Vrouwendag (08-03-2016)

Anita Pijpelink

Anita Pijpelink

Het coalitieakkoord voor de Statenperiode 2019-2023 heeft de titel Samen verschil maken. Anita Pijpelink: “Mijn ene overgrootvader was dijkwerker aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Mijn andere overgrootvader was een Axelse keuterboer. Beiden bouwden letterlijk met hun handen aan de toekomst van Zeeland. Net als mijn beide overgrootvaders stroop ik de mouwen op om verder te bouwen

Meer over Anita Pijpelink