Zeeuwse OV-visie PvdA

Door Ralph van Hertum op 14 april 2020

In 2011 heeft de PvdA Zeeland een visie gemaakt op het vervoer in Zeeland. In 2020 hebben we deze visie geüpdatet. Aan onze uitgangspunten is niets veranderd, maar nieuwe tijden vragen om een vernieuwde blik op het vervoer. Gratis openbaar vervoer, samenwerking tussen gemeenten en provincie en Smart Mobility zijn toevoegingen. We updaten deze visie ook als leidraad voor de nieuwe concessie(s) in 2024.

Samengevat stelt de PvdA Zeeland:

  • Demografische transitie noopt tot toekomst bestendig beleid ten aanzien van het Zeeuwse openbaar vervoer. Bereikbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid moeten hand in hand gaan.
  • Gratis openbaar vervoer is nodig om reizigers actief uit de auto en in het openbaar vervoer te krijgen.
  • Het hoofdnet moet gestroomlijnd worden met een daaraan gekoppeld fijnmaziger vraagafhankelijk vervoerssysteem aangestuurd vanuit een door de overheid geëxploiteerde centrale. Gemeenten en provincies moeten één openbaar vervoer aanbieden in heel Zeeland.
  • De provincie komt in 2024 tot één Zeeuwse concessie voor het busvervoer en het fietsvoetveer tussen Breskens en Vlissingen. Een samenhangend totaalpakket van hoge kwaliteit.
  • Directe verbindingen tussen de Zeeuwse steden, de grote onderwijsinstellingen en ziekenhuizen zijn verzekerd.
  • Smart Mobility krijgt ruim baan. Inwoners worden ondersteund bij initiatieven en de provincie promoot proeven met Smart Mobility.

OV-visie PvdA Zeeland 2020

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum