18 augustus 2013

Zee zonder plastic!

Zondag 1 september2013 is er een landelijke PvdA-schoonmaakactie op de stranden. De afdeling Schouwen-Duiveland doet hier aan mee en roept de Zeeuwse PvdA leden (en andere vrijwilligers!) op om mee te doen. We gaan naar het strand van Westerschouwen (bij de rotonde, Kraaijensteijnweg). Ons Zeeuwse Tweede Kamerlid Albert de Vries zal ook aanwezig zijn.

Tussen 12:00 en 15:00 uur gaan we het strand op. Als je mee wilt doen laat dat dan weten door een e-mail te sturen ( petri@zeelandnet.nl ), graag voor vrijdag 23 augustus a.s. Als we weten hoe veel mensen er komen helpen kunnen we daar rekening mee houden bij het bestellen van het materiaal.

De actie is bedoeld om vooral aandacht te vragen voor het vele plastic afval dat onze Noordzee bevuilt. We hopen met de inzameling in kaart te brengen waar het plastic vandaan komt, zodat we de bron van de vervuiling beter kunnen aanpakken. Het initiatief is onderdeel van een grote schoonmaakactie door de partij langs de Nederlandse kust. Natuur- en milieuorganisaties Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation steunen de actie van harte. Zij zetten zich respectievelijk in voor duurzaam gebruik van de Noordzee en het verminderen aan de verontreiniging van oceanen met plastic.

De schoonmaakactie krijgt een landelijk slot tijdens een bijeenkomst in Zandvoort bij strandtent Paal 69 met een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Tweede Kamerlid Manon Fokke en Europarlementariër Judith Merkies zullen om 15:00 uur hun plannen ontvouwen om de vervuiling door plastic in zee in de toekomst tegen te gaan. Er is ook een programma speciaal voor kinderen, zij gaan op pad met Bram Piraat van Strand Actief. Verder laten kunstenaars zien wat je kan doen met plastic afval en is er live muziek. Iedereen is vanaf 15:00 uur van harte welkom. Vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur rijdt er een pendelbus tussen Zandvoort Station en Strandtent Paal 69.