Door Ralph van Hertum op 12 augustus 2015

Werkbezoek aan fruitteler

De PvdA-Statenfractie heeft deze week het eerste werkbezoek van het nieuwe politieke jaar afgelegd. De fractie ging op bezoek bij Rinus van ’t Westeinde, fruitteler en collega Statenlid.

Rinus nam de fractie mee langs de uitgestrekte appel- en perenboomgaarden van Zuid-Beveland. Hij beschreef hoe het fruit groeit, hoe insectenplagen worden voorkomen en waar het fruit naartoe wordt gebracht. Opvallend was de hoeveelheid meetapparatuur die tussen het fruit hing. Irrigatie, gewasbescherming, voeding, enzovoorts worden op afstand gemonitord en geregeld. De innovatie verloopt snel in de fruitteelt waardoor de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen aanzienlijk is verminderd. Dat vindt de PvdA een goede zaak voor mens en milieu.

De PvdA-fractie mocht de boomgaard bekijken, stelde talloze vragen en verliet Nisse met veel nuttige informatie. De werkbezoeken zijn van groot belang om nieuwe kennis op te doen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum