3 juli 2013

Welkom aan boord bij de PvdA Zeeland!

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Nog even en we vertrekken naar zonnige oorden. Het was een veelbewogen politiek jaar. We zijn begonnen met een geweldige campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in september. Daarna zijn we zichtbaar gebleven. De PvdA in de regering en langzaamaan wordt ons linkse kompas steeds duidelijker. Dit valt niet mee als je coalitiegenoot een op rechts kompas vaart, maar we zijn op koers en na de zomer zullen er een aantal goede PvdA ideeën Nederland socialer maken en sterker.

 

Het ledenwerven viel niet mee het afgelopen jaar. Als de fractie in de Tweede Kamer onder vuur ligt dan kost dit leden en is een gesprek over lidmaatschap een pijnlijke aangelegenheid. Is deze aanname juist, vraag ik me af. Op het spraakmakende congres in Leeuwarden zijn er meer dan 150 cadeau lidmaatschappen aangeschaft door afdelingen en leden. Dit probeer-maar-op-mijn-kosten-lidmaatschap is voor velen een eerste stap in de wereld van de PvdA. Een vereniging die steeds leuker wordt. Het belang van leden is groot. In geen enkele politieke partij zijn de leden het geweten van de partij. Wij koesteren de gedachtes en kritiek van de leden. Het is ons eigen kompas.

 

Trots ben ik op Sjef van Wijnen en Ralph van Hertum, zij hebben het afgelopen jaar meer dan 40 mensen lid gemaakt van de PvdA. En zij zijn niet de enigen! Wat hun geheim is, is het stellen van de vraag: ‘Word jij ook lid?’ Nieuwe leden zijn vaak de mensen in je omgeving. Ik durfde het mijn vrouw te vragen. Na het huwelijksaanzoek, toch een van de belangrijkste vragen die je aan je partner kan vragen: ‘Word je lid van mijn partij?’

 

De prestaties van Sjef en Ralph zijn niet onopgemerkt gebleven. In Amsterdam ging het dak eraf! Alle afdelingen die ledenwerven doen mee met de ledenwerfwedstrijd (de winnende afdeling krijgt een geldprijs en de grote winnaar is natuurlijk de partij). Het effect van de Zeeuwse  ledenwervers is dat andere afdelingen nu nog meer hun best gaan doen. Nu roep ik al die andere Zeeuwse PvdA-ers op: U kunt dit ook: werf leden!

 

Een andere kwestie is hoe we als PvdA de gemeenteraadsverkiezingen kunnen winnen. Het recept is simpel. Wees als PvdA afdeling zichtbaar. Ga de straat op en de wijken in.  Luister naar de inwoners van de gemeente. Vraag wat hun ideeën zijn en wat ze vinden. De volgende stap is, maak hier politiek van. Als politieke partij hebben  we de mogelijkheid om het geluid van de straat in de gemeenteraad te laten horen. Onze eigen plannen kunnen we toetsen aan de mening in de wijk. Dit betekent niet dat we maar klakkeloos alles gaan roepen, maar wel dat we ons verhaal duidelijk en eerlijk kunnen vertellen in de raad en op straat. Dit is wat mensen van de politiek verwachten.

 

We zullen iedereen ervan moeten doordringen om op 19 maart 2014 te gaan stemmen. De PvdA wint als de opkomst hoog is. En deze boodschap mag in alle talen worden verkondigd. Henk Leunk van het gewest heeft een analyse gemaakt van het ledenverloop in Zeeland. Daaruit  blijkt dat in de aanloop van de verkiezingen meer mensen lid worden. In de campagnetijd gaan we de straat op, luisteren en vertellen het eerlijke verhaal en werven leden. Nu eerst zon! Ik ga op vakantie in een vrij toeristisch gebied, ik neem een aantal  Welkom aan boord bij de PvdA Zeeland  kaarten mee. Wie weet hoeveel leden ik kan werven in Zuid Frankrijk.

 

Bob van Schuylenburch