Viering Internationale Vrouwendag

Door Anita Pijpelink op 1 maart 2018

Donderdag 8 maart 2018 vieren we in Zeeland op initiatief van de PvdA Internationale Vrouwendag. Een bijzondere dag die voor de 106de keer wordt gevierd. Een dag die nog steeds een belangrijke rol speelt in de emancipatie van de vrouw. Het thema van deze editie is ‘De toegevoegde waarde van vrouwelijk leiderschap in een innovatieve en veranderende omgeving’.

PROGRAMMA:

  • Inleidingen verzorgd door de directeur van de Zeeuwse Milieufederatie Ira von Harras, de Middelburgse wethouder Saskia Szarafinski en professor sociologie en actief bezig met universele mensenrechten Barbara Oomen.
  • Volgens de methode van de dialoogtafels in kleinere groepen met elkaar in gesprek gaan.
  • Afsluiting met een drankje en hapje.

De viering vindt plaats in de Voorhal van het provinciehuis aan de Abdij in Middelburg. Inloop met koffie en thee vanaf 19:30 uur en start programma om 20:00 uur. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Aanmelden kan via pspvda@zeelandnet.nl en wordt om organisatorische redenen bijzonder op prijs gesteld. Wij hopen u 8 maart te mogen begroeten in Middelburg!

Anita Pijpelink

Anita Pijpelink

Het coalitieakkoord voor de Statenperiode 2019-2023 heeft de titel Samen verschil maken. Anita Pijpelink: “Mijn ene overgrootvader was dijkwerker aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Mijn andere overgrootvader was een Axelse keuterboer. Beiden bouwden letterlijk met hun handen aan de toekomst van Zeeland. Net als mijn beide overgrootvaders stroop ik de mouwen op om verder te bouwen

Meer over Anita Pijpelink