4 maart 2015

Veilige en droge bushaltes

Over de veranderingen in het openbaar vervoer is veel te doen. De PvdA-Statenfractie heeft niet voor niets een meldpunt openbaar vervoer ingesteld. Wij zijn blij met de wijzigingen in de dienstregeling die op het laatste moment nog zijn ingevoerd. De PvdA bereiken echter signalen uit onder andere IJzendijke en Biervliet over de gevaarlijke verkeerssituaties bij (tijdelijke) bushaltes. Vandaag stond er in de PZC ook nog een soortgelijk bericht over ’s-Heer Arendskerke en via onze Facebookaccount ontvingen wij een melding uit Middelburg bij de Mortiere. Om die reden hebben  de Statenleden Frits de Kaart en Frank van Oorschot de volgende vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld:

  1. Zijn de berichten over onveilige verkeerssituaties (onverlicht en zonder uitvoegstrook) van de bushaltes ook bij het college van Gedeputeerde Staten bekend?
  2. Is het college met de PvdA van mening dat aan deze onveilige situatie van bushalten zo snel mogelijk iets gedaan moet worden? Zo ja op welke termijn denkt het college verbeteringen aan te brengen?
  3. Bij een aantal bushalten aan doorgaande wegen ontbreekt een abri als beschutte plaats om op de bus te wachten. Is het college het met de PvdA eens dat het onwenselijk is dat reizigers in weer en wind moeten staan wachten op de bus? Wie is verantwoordelijk voor het plaatsen van abri’s? Is het college bereid om er zorg voor te dragen dat er zo snel mogelijk abri’s geplaatst worden? Op welke termijn kan dit gerealiseerd worden?

Antwoorden op Statenvragen over openbaar vervoer (04-03-2015)