Door Ralph van Hertum op 12 juni 2016

Tholen telt mee in Zeeland

Zaterdag 11 juni 2016 heeft de PvdA-Statenfractie een werkbezoek aan de gemeente Tholen gebracht. De Thoolse afdeling en de gemeenteraadsfractie namen de Statenfractie, het gewestelijk bestuur en Tweede Kamerlid Joyce Vermue mee op een tocht door de gemeente Tholen.

Tholen staat symbool voor Zeeland. Problemen en kansen die zich op Tholen voordoen en spelen zijn elders in Zeeland ook onderwerp van gesprek. In een regenachtig decor spraken wij over leefbaarheid, economische perspectieven, openbaar vervoer, wonen, zorg en onderwijs in de gemeente Tholen.

image5

De grondpositie van de gemeente Tholen blijkt een probleem te vormen dat bijzondere aandacht van de gemeenteraad en provincie vergt. In diverse kernen is op grote schaal gesloopt, maar nieuwe bestemmingen voor deze locaties zijn letterlijk in gras en figuurlijk in mist gehuld. De leefbaarheid van bijvoorbeeld Sint-Maartensdijk komt daarmee in het nauw.

IMG_2292

De plannen voor de samenvoeging in één gebouw van scholen van diverse denominatie zijn in Tholen-stad in een vergevorderd stadium. Helaas blijken nu enkele onderwijsinstellingen hun wensen op de valreep buitenproportioneel bij te stellen. Dat is spijtig, want daardoor komt een aaneenschakeling van ontwikkelingen die inwoners van de gemeente Tholen ten goede zal komen in de vertraging.

Het was een mooie, leuke en bovenal leerzame tocht door de gemeente Tholen!

Statenlid Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum