Door Ralph van Hertum op 9 april 2017

Sraskerkse Dag: groot feest

Op 8 april gingen een kleine honderd vlaggen uit in ‘s-Heer Arendskerke. Het dorp vierde zijn eerste Sraskerkse Dag. Een groot feest, veel activiteiten en een samenkomen van allerlei mensen.

Het dorp organiseerde samen een diverse dag. Eerst vond de opening plaats vanaf het opgebouwde podium, waarna de muziek uit volle borst klonk. Terwijl de trompetten nog toeterden werd de tekening van het dorp geleidelijk ingekleurd. Daarna gingen de diverse kraampjes open, galmde gezang door de Petruskerk en zochten de kinderen paaseitjes in het gras.

Het is mooi dat dorpen als Schore, Oud-Sabbinge en ‘s-Heer Arendskerke een speciale dag op hun dorp organiseren. Het brengt de inwoners samen, is de bron voor nieuwe ideeën en zorgt voor een extra beetje leefbaarheid. Hopelijk staan alle dorpen minimaal één jaar zo in de belangstelling als De Parel van Zuid-Beveland op 8 april.

Ralph van Hertum

 

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum