Door Ralph van Hertum op 2 november 2015

“Sommigen denken dat rellen een leuk tijdverdrijf is”

Ralph van Hertum interviewde Addy Cleven.

Kan je je even voorstellen?
Ik ben Addy Cleven en woon in Hulst. Aan het eind van de vorige eeuw ben ik 15 jaar actief geweest in het afdelingsbestuur.
In maart 2016 stap ik op na 9 jaar actief te zijn geweest in het gewestelijk bestuur. Ik ben getrouwd met Jack en heb een dochter van 28 jaar, Anne-Karien, werkzaam in het onderwijs.

Wat vind je interessant aan de politiek en waarom ben je lid van de PvdA?
In mijn Gereformeerde familie werd altijd op de ARP gestemd. Met name mijn uit Friesland afkomstige moeder droeg uit dat je je om je naasten moest bekommeren. Dat hield ook in dat je je een mening moest vormen over je eigen manier van leven en dat wat je wilde betekenen voor een ander. Toen in 1980 het CDA ontstond, voelde het niet aan als mijn club en kwam de PvdA in beeld. Ik heb van mijn keuze voor de PvdA nooit spijt gehad, dat neemt niet weg dat ik behoorlijk kritisch kan zijn. Gelukkig mag dat in de PvdA.

Volg je de lokale politiek en wat weet je van de provinciale politiek?
Ik volg de politiek op hoofdlijnen. We leven in een turbulente tijd. Veel jonge mensen hebben geen oorlog of de naweeën daarvan meegemaakt. Sommigen denken dat rellen een leuk tijdverdrijf is. Daar ben ik bezorgd over.

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
Het wordt tijd dat de PvdA zich beter weet te profileren. Het scouten en scholen van mensen serieus aanpakken en de PvdA waarden nog meer uitdragen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum