Schone Lucht Akkoord

Door Eddy Heerschop op 6 november 2020

Als PvdA zij wij voor schone lucht. Schone lucht geeft heldere gedachten, belangrijk in tijden van crisis of dat nu klimaat , gezondheid of tegenstellingen zijn tussen mensen onderling. Schone lucht is belangrijk voor onze gezondheid. Wij onderschrijven de wensen (een aantal van onze wensen zijn opgenomen) van Provinciale Staten aan Gedeputeerde Staten. Laat nu het vrijblijvende maar achterwege en laten we starten met werken aan schone lucht.

Gezamenlijk zullen we gaan werken aan een betere luchtkwaliteit in Zeeland. Daarvoor hebben we een goede verstandhouding nodig met onze buren (Vlaanderen) en een goede verstandhouding met de industrie. Inzet door North Sea Port (NSP) is nodig om meer vervoer door middel van binnenvaart te organiseren. Elke vrachtauto minder is minder fijnstofuitstoot. Het elektrificeren van de industrie levert ook lagere uitstoot op.

Het amendement van D’66 en GL om bomen te gebruiken om fijnstof te verminderen is sympathiek. Eerder is in deze Staten al voorgesteld om bomen te planten rondom Industrieterreinen, maar overal bomen planten om fijnstof af te vangen is wat ons betreft te vaag. De motie van 50PLUS voor meer meetpunten steunt de PvdA.

Eddy Heerschop

Eddy Heerschop

“Ik ben Eddy Heerschop. Geboren en getogen Vlissinger. Werkzaam in de Zeeuwse industrie. Ik wil mij gaan inzetten voor: – Een duurzamere economie. – Een provincie waar vakmensen, arbeidsmigranten, laag en hoog opgeleide Zeeuwen kunnen wonen en werken in een groene, gezonde en veilige omgeving. – Waar mensen zeker kunnen zijn van een fatsoenlijk inkomen,

Meer over Eddy Heerschop