Door Ralph van Hertum op 7 oktober 2016

Rolstoelvriendelijk maken bushaltes loopt achter

Op 14 juli 2016 heeft de Nederlandse Eerste Kamer ingestemd met het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. In dit verdrag worden de rechten van minder valide mensen uitgelegd. De overheden gaan samen een verplichting aan om de samenleving meer toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, zo ook de provincie Zeeland. Als PvdA hebben wij vragen gesteld over het Zeeuwse openbaar vervoer:

  1. Klopt het dat de provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten per 1 januari 2016 minimaal 40% van de bushalten en 100 % van de bussen toegankelijk moesten hebben gemaakt? Indien ja, in hoeverre is dit gelukt?
  2. Is de gedeputeerde bereid om de mobiliteit van minder validen te agenderen voor de volgende commissievergadering economie?

De gedeputeerde laat daarop weten dat de feiten hem bekend zijn. Hij is tevreden dat de bussen toegankelijk zijn voor minder validen. Aan de haltes wordt nog gewerkt. Het klopt dat in Zeeland slechts 16% van de bushaltes toegankelijk is voor minder validen. Het onderwerp komt terug bij de bespreking van de voortgang van het mobiliteitsplan.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum