Door Anita Pijpelink op 10 februari 2017

Reactie op brief minister BZK over financieel toezicht

Dat is me wat! De begroting van de provincie Zeeland bekijken, concluderen dat we het begrotingstechnisch allemaal goed doen, even wijzen op het toevoegen de volgende keer van een berekening en de ongevraagde suggestie doen om de opcenten op de motorrijtuigenbelasting te verhogen om de financiële problematiek rondom de sanering van Thermphos te lijf te kunnen gaan. En ja, collega-Statenleden, ik weet dat het een minister van m’n eigen politieke familie is, maar u weet, het kan de beste families overkomen dat je het niet altijd eens bent met elkaar. Zo ook binnen de PvdA dus.

Want laten we wel zijn, dit is natuurlijk een staaltje boter op je hoofd van jewelste. De Nederlandse regering, ik heb het al vaker genoemd in deze zaal toen het over Thermphos ging, heeft niets, maar dan ook niets gedaan om de fosfordumping in Kazachstan tegen te gaan en heeft daarmee Thermphos tot een faillissement laten komen. En daar kunnen zelfs nog allerlei legitieme zaken meespelen, maar wat je dan echt niet kan maken is tegen de lokale overheid en lokale bevolking zeggen: “Oeps, sorry, zullen we even meedenken hoe wij denken dat jullie dit kunnen oplossen, komttie: verhoog gewoon de opcenten.” Wat de Statenfractie van de PvdA betreft is dat in deze situatie een no go-area! Goed dus om dat in een briefje nog even duidelijk te maken.

Fractievoorzitter Anita Pijpelink

 

Anita Pijpelink

Anita Pijpelink

Kandidaat nummer 1 uit Middelburg: “Zeeland heeft ambitie op onder ander economisch gebied en daar hoort ook de ambitie bij om onderwijs van hoog niveau aan te bieden. We hebben al heel veel excellente scholen en hoogwaardig onderwijs in onze provincie. De PvdA vindt dat erg belangrijk, want hiermee zet Zeeland zichzelf landelijk op de

Meer over Anita Pijpelink