Door Ralph van Hertum op 2 juni 2016

PvdA wil MPZ laatste kans geven

De PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Zeeland kan zich niet vinden in de bezuiniging op het MuziekPodium Zeeland (MPZ). Komende vrijdag wordt in de Statenvergadering de cultuurnota besproken en de PvdA kan niet leven met de € 300.000 bezuiniging op cultuur.

Statenlid Ralph van Hertum geeft aan dat cultuur hoog in het vaandel staat bij de PvdA. Hij verwoordt: “De bezuiniging van € 300.000 op cultuur is bij ons zwaar op de maag gevallen. Met name het MPZ wordt hard getroffen. Wij komen met een amendement waarin we MPZ een laatste kans willen geven.”

Hij vervolgt: “Wij willen in september 2016 nogmaals naar de bezuiniging op het MPZ kijken. MPZ zal dan wel meer moeten samenwerken met andere organisaties, waaronder de dertien Zeeuwse gemeenten, een breed aanbod van muziek voor jong en oud leveren en muziek aanbieden die verspreid is over heel Zeeland.”

Amendement ‘Cultuurnota’ (03-06-2016)

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum