Door Ralph van Hertum op 16 januari 2016

PvdA vraagt om voorlichting bij invoering OV-kaart MBO’ers

De Statenfractie van de PvdA heeft vrijdag naar de invoering van de OV-kaart voor MBO-jongeren gevraagd. Die OV-kaart voor MBO-jongeren van zestien en zeventien jaar vindt plaats op 1 januari 2017. Dat is in de ogen van de PvdA te laat, maar we zijn tevreden dat die OV-kaart binnen een jaar een feit wordt.

Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) gaf bij die commissievergadering aan dat hij alles in het werk heeft gesteld om de OV-kaart eerder in te voeren. Zo is contact opgenomen met het Interprovinciaal Overleg (IPO). Daar lagen de andere provincies dwars. Ook de directe weg naar de Rijksoverheid leidde helaas niet tot succes.

De PvdA vindt het jammer dat eerdere invoering van de kaart niet mogelijk is. Wel vragen we aan de gedeputeerde erop toe te zien dat de invoering vlekkeloos verloopt. De gedeputeerde zei toe om contact op te nemen met het meldpunt scholierenvervoer.

Statenlid Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum