20 maart 2014

PvdA-stemmers bedankt!

De PvdA in Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere en Vlissingen bedankt u voor uw stem! De komende raadsperiode zullen de raadsleden, wethouders en vrijwilligers van de PvdA zich in zetten voor een sterker en socialer Zeeland. In Zeeland moet je goed kunnen wonen en heb je recht op fatsoenlijk werk, prima zorg en goed onderwijs. De PvdA werkt hier aan. Gewestelijk voorzitter Aty Harwijne in haar bericht aan de Zeeuwse PvdA-leden:

“In de gemeenten Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland heeft de PvdA haar raadzetelaantallen weten te handhaven. Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten! In de andere gemeenten hebben wij jammer genoeg verlies moeten lijden. De oorzaken hiervoor zijn divers en variëren van concurrentie van partijen die voorheen niet meededen tot aan proteststemmen vanwege het feit dat de PvdA in de landelijke regering zit. Dit verlies is dubbel spijtig omdat er in 2015 veel taken naar de gemeenten worden overgeheveld. De zorg komt juist dichter bij de mensen en de gemeenteraden krijgen een veel grotere verantwoordelijkheid.

Het worden spannende tijden. De lokale politiek staat voor belangrijke keuzen. De verkozen PvdA-ers in de gemeenteraden en de toekomstige wethouders namens de PvdA zullen er voor strijden dat het geld dat door de decentralisaties naar de gemeenten gaat uiteindelijk terecht komt bij de inwoners die de meeste zorg nodig hebben. Dat is de PvdA als hoedster van het wethouderssocialisme toevertrouwd.”