Door Ralph van Hertum op 6 september 2015

“PvdA probeert Zeeland mooi te maken voor iedereen”

Ralph van Hertum interviewde Jana van Schuylenburch.

Kan je je even voorstellen?
Ik ben Jana van Schuylenburch, 15 jaar en zit in 3 havo. Ben erg dol op toneel spelen en ik zit bij scoutinggroep De Lutem.

Wat vind je interessant aan de politiek?
Het interessante aan de politiek is dat iedereen mag zeggen wat hij of zij vindt. Dat we in een land als Nederland kunnen zeggen wat we denken vind ik erg waardevol.

Waarom ben je lid van de PvdA?
Ik ben lid geworden van de Jonge Socialisten (en binnenkort de PvdA) door mijn vader. Hij is al een tijd enthousiast lid van de PvdA. Hij vertelde spannende verhalen. Hij heeft me voor de politiek geïnteresseerd en ik wilde daar ook lid van worden.

Volg je de lokale politiek?
Nee, de lokale politiek volg ik nauwelijks. Alleen mijn vader zegt af en toe wat over de lokale politiek.

Wat weet je van de provinciale politiek?
De Statenleden van de PvdA doen hun best om Zeeland zo mooi mogelijk te maken voor iedereen. Wat de precieze taken zijn van de Provinciale Staten weet ik niet, maar ik weet wel dat het goed is dat de PvdA de inwoners van Zeeland vertegenwoordigd en dat blijft doen.

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
De PvdA wil alle mensen oprecht helpen. De politieke partij zet zich daar op allerlei manieren voor in. Ik hoop dat ze dat nog vele jaren kunnen blijven doen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum