Door Ralph van Hertum op 5 juni 2015

PvdA pleit voor Wouter Weylandt-fietsroute

De PvdA Zeeland diende vrijdag in de Provinciale Staten een motie in voor de Wouter Weylandt-fietsroute. Statenlid Ralph van Hertum ziet in de aankomst van de Tour de France op 5 juli kansen voor Zeeland. Zo geeft hij namens de PvdA aan dat een herinnering welkom is die de Giro-aankomst van 2010 en de Tour-aankomst van 2015 verbindt.

De PvdA ziet in de route een eerbetoon aan de verongelukte Belgische wielrenner Wouter Weylandt. Hij won in 2010 de Giro-massasprint in Middelburg en kwam een jaar later dodelijk ten val. De route loopt van de Tour-finish in Neeltje Jans over de slotkilometers van de Giro-rit uit 2010.

Die etappe sloot destijds af met een lus door Walcheren. Onder anderen Vrouwenpolder, Domburg, Westkapelle, Zoutelande en Vlissingen worden in de route aangedaan. De finish van de beoogde fietsroute is in Middelburg bij het Wouter Weylandt-monument.

Gedeputeerde Ben de Reu neemt de motie mee naar de eerstvolgende bijwerking van het fietsknooppuntennetwerk. De PvdA diende de motie in samen met CDA, D66, GroenLinks, PVV, ChristenUnie, Zeeland Lokaal en 50PLUS. Uiteindelijk stemde alleen de SGP tegen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum