Participatie Omgevingsvisie

Door Corina van der Vliet op 26 juni 2020

Nu de ingangsdatum van de Omgevingswet is verplaatst naar 1 januari 2022 is het begrijpelijk dat het huidige Omgevingsplan Zeeland 2018 en de Omgevingsverordening Zeeland 2018 in 2021 blijven doorlopen. Prima. Blijf voortvarend en zorgvuldig met de verdere voorbereiding doorgaan.

Over participatie binnen de Omgevingsvisie hebben wij eerder schriftelijke vragen gesteld. In de antwoorden op deze vragen is verwezen naar een door Provinciale Staten vastgestelde nota van 26 oktober 2018. In die nota is vastgesteld op welke wijze participatie bij de Omgevingsvisie vorm krijgt. Gelet op het belang van participatie hebben we hierover nog een paar aanvullende vragen:

  1. Dient deze in oktober 2018, gelet op de hetgeen we nu weten en de maatschappelijke werkelijkheid, geactualiseerd te worden?
  2. Wordt bij participatie vooraf duidelijk de kaders aangegeven, dit om teleurstellingen te voorkomen?
  3. Wordt ook gekeken naar de inzet van digitale/online participatiemiddelen?
  4. Doordat er nu een langere voorbereidingstijd geldt, ontstaan kansen om een participatiekalender op te stellen (zo noemen wij het maar even). In zo’n kalender kan opgenomen worden wanneer participatiemomenten zijn en wat wordt verwacht. Dit biedt voor andere partijen de mogelijkheid om hierop te anticiperen (voorkomen van gevoel van overvallen worden en te weinig tijd hebben). Hebben Gedeputeerde Staten het voornemen om met zo’n participatiekalender te gaan werken en deze tijdig met andere partijen te communiceren?
Corina van der Vliet

Corina van der Vliet

“Ik ben Corina van der Vliet-Hart, 52 jaar, getrouwd en moeder. Ik woon in Zierikzee en werk bij de gemeente Kapelle. Gericht op samenwerking, sociaal en enthousiast. Hobby’s zijn wandelen, kijken naar sport en vind ik het leuk om te schrijven. • Iedereen is welkom in Zeeland. • Jongeren groeien met plezier op. • Onbebouwde

Meer over Corina van der Vliet