Op pad met de servicebus

Door Ralph van Hertum op 23 februari 2020

Zaterdag stapte de PvdA te Middelburg in de servicebus. Gebruikers van de servicebus hebben namelijk te horen gekregen dat de gemeente Middelburg zal stoppen met de bus. Redenen: te hoge kosten voor te weinig gebruikers. De PvdA is teleurgesteld en zoekt naar oplossingen.

Op uitnodiging van de PvdA Middelburg maakten we rond het middaguur een rondje door Middelburg. Gebruikers zijn enthousiast over de servicebus, maar maken zich zorgen over hun mobiliteit als de servicebus stopt. Een mevrouw van 95 jaar vertelt: “Het wegvallen van de bus zou verschrikkelijk zijn. Ik ga met de servicebus naar vriendinnen, om boodschappen en kan naar de bingo. Als ze dit afpakken dan kan ik niet meer op pad. Ik word van andere mensen afhankelijk.”

Een andere reiziger vult haar aan: “Ik ben zo blij met de servicebus. Het zorgt ervoor dat ik onder de mensen kom. Zonder deze bus word ik eenzaam en blijf ik thuis.” Een derde persoon brengt in: “Sommige mensen spreken op hetzelfde moment af in de bus. Dan praten ze bij en gaan ze even boodschappen doen. Na 40 minuten komt de bus weer langs, stappen we in en komen we veilig thuis.”

Oplossing
De PvdA in Middelburg en Zeeland wil een oplossing voor de gebruikers van de servicebus. Als per 1 mei de gemeente Middelburg inderdaad stopt met de servicebus, dan kan de provincie in het ontstane gat springen. De provincie ondersteunt buurtbussen. Als de gemeente de vrijwilligers levert en Connexxion het routeschema, dan kan met provinciale steun de rondrit door Middelburg in stand worden gehouden. De PvdA in de gemeenteraad van Middelburg en de PvdA-Statenfractie gaan dit idee aandragen bij de verantwoordelijke wethouder en gedeputeerde.

Statenlid Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum