Door Ralph van Hertum op 25 oktober 2015

Nieuwe zeesluis biedt kansen voor Zeeuws-Vlaanderen

De nieuwe zeesluis levert Terneuzen en de omgeving veel voordelen op. Dat was de boodschap bij het werkbezoek van de Zeeuwse Statenleden aan het sluizencomplex in Terneuzen.

Over een paar jaar wordt gestart met de bouw van de zeesluis. Het huidige sluizencomplex wordt verbreed en twee doorgangen naar de Westerschelde zullen ontstaan. De overlast voor de inwoners van Terneuzen zal zoveel mogelijk worden beperkt.

De financiering wordt geregeld door de Europese, Vlaamse, Nederlandse en Zeeuwse overheid. De nieuwe zeesluis bij Terneuzen kost de provincie Zeeland 2,5 miljoen euro en niet meer dan dat. Voor de komende tien jaar staan geen verdiepingen van het Kanaal van Gent naar Terneuzen op het programma.

Zeesluis 2

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum