Door Ralph van Hertum op 25 september 2015

Motie OV-kaart voor minderjarige MBO’ers

Inmiddels is het enkele weken geleden dat we in de commissie economie hebben gesproken over de OV-kaart voor MBO’ers van zestien en zeventien jaar. We hebben vragen gesteld naar aanleiding van een interview van gedeputeerde Harry van der Maas (SGP) met Omroep Zeeland. Hij gaf aan het zeer te betreuren dat de jonge MBO’ers pas vanaf 1 januari 2017 tegemoet kunnen komen met een OV-jaarkaart.

De PvdA-fractie voelt met de gedeputeerde en vooral de MBO’ers mee. Zij die veel geld kwijt zijn, omdat ze bijvoorbeeld in Retranchement, Kloosterzande, Oudelande of Sint-Annaland wonen. De PvdA denkt ook aan de ouders van die leerlingen. Kunnen zij de extra kosten wel dragen? Betaalbare bereikbaarheid van onderwijs is belangrijk voor de PvdA.

We beseffen dat de financiële middelen van de provincie Zeeland uitgeput zijn. Toch willen wij voor jonge MBO’ers een verschil maken. Daarom roepen we Gedeputeerde Staten op om te kijken wat op landelijk niveau mogelijk is. De motie roept op aan het begin van het nieuwe schooljaar de OV-jaarkaart voor MBO-studenten te laten in gaan.

De motie werd ingediend door alle partijen behalve de VVD.

Motie ‘OV-kaart MBO-ers’ (25-09-2015)

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum