29 juni 2016

Leergang Lokale Politiek van start in de Oosterschelderegio

Ben je iemand die tijd wil investeren in iets wat van groot maatschappelijk belang is voor jezelf en je leefomgeving? Ben je geboeid door de grote uitdagingen waar de gemeenten in onze regio voor staan? Maken deze vragen je nieuwsgierig en wil je jezelf wat breder oriënteren?

Doe dan mee aan de Leergang Lokale Politiek die de Partij van de Arbeid in 2016 organiseert! Zo kun je snel en zonder verplichtingen op een aantrekkelijke manier kennismaken met de plaatselijke en provinciale politiek.

In acht avonden van elk twee uur krijg je, ondersteund door informatie vooraf en via een interactieve aanpak, een kijkje in de politieke keuken van je gemeente. Daar hoort natuurlijk ook kennisoverdracht bij over de invloed van het rijk en de provincie. Daarom geven wij je ook een blik achter de schermen van de Provinciale Staten van Zeeland en de Tweede Kamer.

Voor elke bijeenkomst worden aansprekende inleiders uitgenodigd uit zowel de landelijke als de regionale politiek. Daarnaast delen de huidige raadsleden en andere deskundigen hun ervaringen in het politieke bedrijf.

De leergang wordt gehouden op woensdagavonden vanaf 19:15 uur. De eerste cursusavond is op dinsdag 7 september 2016 in ’s-Heer Arendskerke. De volgende data zijn: 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november en 7 december 2016.

Het programma omvat onder meer een avond over politiek en nieuwe media, de gemeentelijke praktijk in het sociaal domein, de relatie tussen gemeente en provincie, een ontmoeting met de Statenfractie en een raadsspel onder leiding van Tweede Kamerlid Albert de Vries.

Als bijdrage in de kosten wordt een bedrag van € 20 per persoon voor de totale leergang gevraagd. Voor studenten en scholieren wordt € 15 in rekening gebracht.

Is je belangstelling gewekt en wil je meedoen? Via leerganglokalepolitiek2016@gmail.com kun je jezelf aanmelden. Wacht niet te lang, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!