Door Ralph van Hertum op 8 december 2015

‘Geel feest’ levert Zeeland drie miljoen euro op

De PvdA is zeer tevreden dat de Tour de France-aankomst in Zeeland drie miljoen euro netto oplevert. De provincie maakte dinsdag bekend dat de Tour-finish zeer lucratief is voor de provincie.

PvdA-gedeputeerde Ben de Reu haalde de Tour naar Zeeland met de toevoeging dat de aankomst goed voor Zeeland zou zijn. Bovendien zou het grote sportevenement een sportief feest betekenen voor de inwoners van Zeeland. Beide zaken zijn bereikt.

Een terugblik leert dat de Tour de France-etappe veel kijkers uit binnen- en buitenland heeft getrokken. Zij zagen in de spectaculaire waaierrit grote verschillen ontstaan. De uiteindelijke eindwinnaar Chris Froome boekte anderhalve minuut tijdwinst op de nummer twee Nairo Quintana. De Colombiaan merkte later op dat hij de Tour in Zeeland verloor.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum