Door Ralph van Hertum op 8 februari 2020

Doorpakken met de kerkenvisie

De PvdA is tevreden over de voortgang van de Zeeuwse kerkenvisie. In negen van de dertien Zeeuwse gemeenten is of wordt een kerkenvisie ontworpen. De volgende stap is dat we als provincie werk gaan maken van de provinciale kerkenvisie.

De PvdA werkt samen met de SGP in dit dossier. Beide partijen willen de Zeeuwse kerkgebouwen behouden, zodat toekomstige generaties ook deze monumenten kunnen zien. De PvdA doet dit vanwege drie redenen:

  1. Als eerste zijn de kerken beeldbepalend voor de dorpen en steden in Zeeland. Mensen herkennen van verre de dorpen aan de kerken.
  2. Daarbij vinden we dat de cultuur en geschiedenis van onze omgeving behouden moet blijven. De kerk ademt geschiedenis en cultuur uit. Ook speelt voor ons het aantrekken van toeristen, die weer zorgen voor economische bestedingen in de omgeving. Wanneer we in kaart brengen wat met de Zeeuwse kerken gebeurt kunnen wij helpen bij het vinden van een nieuwe bestemming voor het gebouw. Voorbeeld daarvan zijn een restaurant, woonruimte, dorpshuis of het samenvoegen van erediensten.
  3. De volgende stap is het bundelen van de gemeentelijke kerkenvisies en hier een provinciale kerkenvisie van te maken. Het doel daarvan is een provinciaal overzicht geven van alle kerkgebouwen. Wij willen de kerkgebouwen op de korte en lange termijn behouden.
Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum