Door Ralph van Hertum op 10 december 2015

“De Statenleden moeten meer naar de mensen toe”

Ralph van Hertum interviewde Alex de Vos.

Kan je je even voorstellen?
Alex de Vos. Ik ben werkzaam bij Dethon. Ik ben algemeen lid van de PvdA en ik sta voor de grondbeginselen van de PvdA. Die verdedig ik met alles wat in me zit. Ik richt me op het sociaal domein.

Wat vind je interessant aan de politiek?
Het kunnen meedenken en meehelpen om onze samenleving vooruit te helpen en dan vooral op het gebied van het sociaal domein.

Waarom ben je lid van de PvdA?
Ik ben in een rood nest opgegroeid. Wij hebben veel aan de PvdA te danken. De basis van de verzorgingsstaat komt door de PvdA. Het is aan ons om de verzorgingsstaat draaiende te houden. De PvdA durft aan de knoppen te zitten en wil problemen oplossen, hoe moeilijk dat ook is.

Volg je de lokale politiek?
Ja, algemeen. We zitten in een krimpgebied. Zeeland is een mooi gebied om in te wonen. We moeten voorkomen dat de omstandigheden in Zeeland slechter worden.

Wat weet je van de provinciale politiek?
Zeker belangrijk. De provincie staat wel verder van de mensen af. “Waar gaat de provincie eigenlijk over?”, hoor ik mensen vaak vragen. De Statenleden moeten meer naar de mensen toe.

Heb je nog een boodschap voor de PvdA?
Ja, een algemene boodschap. Wij staan voor de arbeid. De PvdA staat voor de mensen die werken of aan het werk willen, kom ook voor de arbeiders op. Dat kan beter. Dat moet beter.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum