Door Ben de Reu op 11 april 2016

Cultuurdebat TY Zeeuws kamerorkest

Op vrijdag 13 mei is er een inhoudelijk programma voorafgaand aan het Jubileumconcert van TY Zeeuws kamerorkest. Het gaat om twee intensieve inhoudelijk debatten over cultuur in Zeeland, georganiseerd in samenwerking met VVD Zeeland.

Het eerste debat is over de rol van de overheid bij muziekeducatie. Na een korte introductie over het onderwerp door Loes Meeuwisse (VVD-wethouder cultuur in Goes), Marjo Schillings (muziekdocent aan de HZ) en Jan Hut (directeur Zeeuwse Muziekschool) kunnen de aanwezigen met elkaar en de inleiders in debat. Dit gebeurt onder leiding van Statenlid Tobias van Gent.

Het onderwerp van de tweede discussie is: welke invloed heeft cultuuraanbod op onze economie, het toerisme en de leefbaarheid? Daarover houden Ben de Reu (PvdA-gedeputeerde cultuur), Kathrin Ginsberg (directeur CBK Zeeland) en Patrick Polie (directeur VVV Zeeland) een korte inleiding. Aansluitend wederom discussie met de zaal.

Na afloop van het debat start het Jubileumconcert van TY Zeeuws kamerorkest, met o.a. jong Zeeuws talent Christian Jongepier op trompet, twee wereldpremières voor theremin en harp en werken voor strijkorkest van Tsjaikovsky en Grieg.

Datum: vrijdag 13 mei 2016. Locatie: Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14 Middelburg. Aanvang debat: 18.45 uur. Toegang debat is gratis. Kaarten voor het concert ad € 15 zijn verkrijgbaar via www.zeeuwseconcertzaal.nl en op de avond zelf aan de kassa te koop.

Ben de Reu

Ben de Reu

Kandidaat nummer 48 uit Vlissingen: “Als gedeputeerde voor economie en werkgelegenheid werk ik hard om meer banen te scheppen in Zeeland. Dat doe ik samen met bedrijven en instellingen. Gelukkig herstelt de economie zich en groeien een aantal bedrijven weer. Ook komen er nieuwe bedrijven bij. Daarbij kiezen we voor slimme, groene en schone bedrijven.

Meer over Ben de Reu