Door Ralph van Hertum op 22 oktober 2015

Creatieve ideeën van jonge Zeeuwen

Donderdagmiddag gingen Statenleden in debat met jonge Zeeuwse debatteerders, die creatieve ideeën aandragen voor de toekomst van Zeeland. De kinderen, afkomstig van de Zeeuwse middelbare scholieren, vroegen aan de Statenleden steun voor hun plannen.

Meerdere plannen passeren de revue. Zo bespreken we de reclamecampagne voor Zeeland. Het moet flitsend, vernieuwend en modern zijn. De jongeren halen sociale media aan. Ze vinden de Zeeuwse Deltawerken mooi, net als de kust. De PvdA vindt dat we allemaal een beetje campagne kunnen maken voor Zeeland. Bijvoorbeeld door het dragen van het Zeeuwse logo.

Een ander thema is de kustbebouwing. De boodschap is helder: zorg dat Zeeland ook in de winter aantrekkelijk is voor de toeristen, zodat de vakantieparken gevuld blijven. De kinderen denken aan meer uitgaansgelegenheden, een nieuwjaarsduik en uitgebreide kerstmarkten.

Ook de leefbaarheid is besproken. De jongeren hechten veel waarde aan feestmogelijkheden, dichtbij huis. Daarvoor moeten voldoende evenementen worden georganiseerd en moet het openbaar vervoer op orde zijn. De PvdA verwijst hiervoor graag naar de Facebook-pagina van het Openbaar Vervoer in Zeeland. Als er OV-knelpunten zijn, geef ze door.

Tot slot maken de jongeren zich terecht druk over stageplaatsen en werkgelegenheid. Zij kijken ook naar de provincie om stages en traineeships aan te bieden. De PvdA gaat bekijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Van de middag blijft vooral hangen dat het leuk is om met jongeren in debat te gaan. Ze hebben creatieve ideeën en soms past het politici om vooral te luisteren naar die plannen, zonder meteen allerlei bezwaren op te werpen.

image

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum