19 oktober 2018

Conny Miermans kandidaat voorzitterschap gewest

Ik heb in de voorjaarsledenvergadering laten weten dat ik in ben voor de functie van voorzitter, een vacature die al wat langer openstaat. Geboren in 1952 mag ik dit jaar met pensioen en heb ik dus besloten om mij bij gemeenteraadsverkiezingen niet meer kandidaat te stellen als wethouder. Dit geeft mij ruimte en tijd om mijn energie elders in te zetten en het gewest lijkt mij een prachtige plaats.

Ik woon en werk vanaf 1983 in Zeeland, Borsele, aanvankelijk als huisarts. Vanaf 1998 heb ik dat gecombineerd met raadslid zijn en later fractievoorzitter. In 2010 mocht ik wethouder worden in een snel veranderende wereld, snel bezuinigingen, decentralisaties (ook met bezuinigingen) en een toenemende samenwerking in het sociaal domein, zowel regionaal als provinciaal.

Laten we samen de roos in Zeeland weer laten bloeien, zorgen dat ieder kansen krijgt door goed onderwijs en stages en goede zorg voor iedereen.

Als voorzitter wil ik me inzetten voor onze idealen en in ons kleine gewest efficiënt samenwerken en elkaar daardoor versterken.

Conny Miermans