9 oktober 2015

Coming Out Dag in Zeeland

De stadskantoren / -huizen van Borsele, Goes, Hulst, Middelburg, Sluis, Veere en Vlissingen steken op zondag 11 of maandag 12 oktober 2015 de regenboogvlag uit. Dit doen zij ter viering van Coming Out Dag.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een zichtbare ondersteuning van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook een boodschap aan alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

De PvdA Zeeland vindt dat de provincie Zeeland moet laten zien dat de acceptatie van LHBT’s de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. Daarom roept de PvdA Zeeland het provinciebestuur op de regenboogvlag voortaan op Coming Out Dag te laten wapperen op de Lange Jan in Middelburg. Alleen een vrijwel onzichtbaar plakkaat tegen discriminatie in de wandelgang van de Statenzaal volstaat niet.

Op 11 oktober is om 14:00 uur de officiële lancering van het LHBT Netwerk Zeeland in theater De Mythe in Goes. Het LHBT Netwerk Zeeland heeft als doel om de Zeeuwse organisaties – waaronder COC Zeeland – die zich inzetten voor de emancipatie en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in Zeeland met elkaar te verbinden.

Om het thema kracht bij te zetten introduceert het LHBT Netwerk Zeeland vanaf volgend jaar de Parels van Zeeland Prijs. Deze prijs zal op Coming Out Dag volgend jaar voor het eerst worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die belangrijk werk heeft verricht om de sociale acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in Zeeland positief te beïnvloeden.

comingoutdag2015