Charter Diversiteit

Door Ralph van Hertum op 9 mei 2020

Wij lezen het bericht dat organisaties en bedrijven, ook in de huidige corona-tijd, tot ondertekening van het Charter Diversiteit overgaan. Nieuwe bedrijven sluiten zich aan. “Zij laten daarmee zien dat diversiteit en inclusie -ook in tijden van crises- belangrijke thema’s zijn”, lezen wij op de website Diversiteit in bedrijf.

Als PvdA sluiten wij ons hier graag bij aan. Wij vinden het belangrijk dat op de werkvloer sprake is van een veilig klimaat, waarbij iedereen zichzelf kan zijn. Voor ons verdienen mensen met een verschillende religie, achtergrond, geslacht, geaardheid, leeftijd of woonplaats dezelfde rechten en kansen. Het Charter Diversiteit ondersteunt deze punten. Daarom wil de PvdA dat de provincie Zeeland aansluit bij de ondertekenaars van het charter.

Meer dan 10.000 organisaties in binnen- en buitenland zijn lid van het Charter Diversiteit. Deze bedrijven en overheden onderstrepen het belang om jezelf te kunnen zijn op de werkvloer. Als PvdA staan we voor gelijkheid en gelijke kansen voor iedereen. Wij gaan ervan uit dat de provincie Zeeland daar hetzelfde overdenkt en het Charter Diversiteit zal ondertekenen.

Naar aanleiding hiervan heeft de fractie van de Partij van de Arbeid de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland gesteld:

1. Zijn Gedeputeerde Staten het met de PvdA eens dat diversiteit op de werkvloer belangrijk is in de provinciale organisatie? Waarom wel / niet?

2. Als PvdA ondersteunen we het Charter Diversiteit. Hoe kijken Gedeputeerde Staten aan tegen dit charter?

3. Zijn Gedeputeerde Staten bereid om dit charter te ondertekenen? Waarom wel / niet?

Antwoorden op Statenvragen ‘Charter Diversiteit’ (09-05-2020)

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum