Door Ralph van Hertum op 8 augustus 2015

Buschauffeur maakt mooi gebaar

Vrijdag liet buschauffeur Marian Frankvoort bij de bushalte Westerscheldetunnel Terneuzen een mooi gebaar zien. Ze zette haar bus even stil en bekommerde zich om een oude vrouw met rollator, die zich in de vertrektijd van de bus naar Sas van Gent had vergist.

De oude vrouw zat op een bankje bij het verlaten busstation. Ze belde een taxi, maar die zou haar pas over een uur komen ophalen. Marian nam de vrouw mee naar haar bus, liet de vrouw instappen en tilde de rollator in de bus. Vervolgens stapte de oude vrouw uit bij de halte stadhuis en zou ze in de Terneuzense binnenstad op haar taxi naar Sas van Gent wachten.

Marian lichtte haar daad als volgt toe: “Ik kon haar daar niet alleen achterlaten. Het duurt zolang voordat ze opgehaald zou worden. Wie weet wat met haar kon gebeuren. In de winter laat ik vrouwen die moeten wachten op vervoer niet achter bij deze bushalte. Het is hier gevaarlijk voor vrouwen alleen.”

De PvdA waardeert mensen zoals Marian. Ze kijkt uit naar haar medemens en is bezorgd om de veiligheid van anderen. Marian is een mooi voorbeeld van iemand die betrokken is bij het welzijn van anderen. Goed voorbeeld doet volgen.

Ralph van Hertum

Ralph van Hertum

“Mijn naam is Ralph van Hertum. Ik woon in Goes, sport graag en ben afgestudeerd historicus. Jongeren worden in de politiek onvoldoende vertegenwoordigd. Daarom vind ik verjonging en vernieuwing van politieke vertegenwoordigers belangrijk. Zeeland vergrijst en ontgroent in een rap tempo. Dit biedt ook nieuwe kansen. Ik wil er voor zorgen dat jonge mensen een

Meer over Ralph van Hertum